A- A A+

Gradovi i opštine zajednički u borbi protiv korona virusa

Kako bi se sprečilo širenje korona virusa potrebna je saradnja, solidarnost i zajednički rad nadležnih institucija gradova i opština Raškog upravnog okruga. To je između ostalog konstatovano na sednici održanoj u Kraljevu kojoj su prisustvovali gradonačelnik Nihat Biševac i predsednik opštine Tutin Kenan Hot. Zajednička je i borba gradova i opština da se dođe do potrebne zaštitne opreme i sredstava.
 
Konstatovano je da je situacija na teritorijama opština i gradova koje pripadaju ovom okrugu stabilna i da još uvek nije zabeležen niti jedan oboleli. Problemi opština i gradova su isti, nedostatak higijenskih i zaštitnih sredstava.
 
Iskustva Novog Pazara u borbi protiv korona virusa sa svojim kolegama podelio je na sastanku gradonačelnik Nihat Biševac, koji očekuje da će zajedničkim naporima i saradnjom i ova situacija biti prevaziđena.
 
Na sednici Saveta okruga i Okružnog štaba za vanredne situacije konstatovano je i da se u velikoj meri poštuju i sprovode sve mere koje je u uslovima vanrednog stanja propisala Vlada Republike Srbije.

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika