A- A A+

Gradonačelnik Biševac u zvaničnoj poseti Rusiji

Gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac se, boraveći u Rusiji, sastanku sa  zamenicom gradonačelnika Kazanja, da bi potom posetio Ministarstvo poljoprivrede Republike Tatarstan. Ovom prilikom pokrenuta je inicijativa da Kazanj i Novi Pazar potpišu sporazum o partnerstvu gradova. Dogovoroena je i poseta delegacije domaćina našem gradu u cilju uspostavljanja saradnj na planu poljoprivrede

“Kazanj je univerzitetski grad a naš Novi Pazar grad sa najmlađim stanovništvom u Srbiji i Evropi zato planiramo i razmenu mladih i studenata. U planu je i kulturna saradnja. Moram priznati da sam veoma zadovoljan produktivnim sastancima”, kazao je ovim povodom gradonačelnik Biševac.

Kazanj je glavni grad ruske Republike Tatarstan i centar islama u Rusiji ali i pravi primer grada koji neguje suživot različitih religija i kultura, poput Novog Pazara. Važan centar mašinske industrije i komunikacija.

Delegacija Republike Srbije, čiji je deo i gradonačelnik Novog Pazara,  nalazi se u zvaničnoj poseti Rusiji, što je dogovoreno nakon nedavnog dolaska ambasadora Rusije Aleksandra Bocana Harčenka u naš grad.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika