A- A A+

Изложбом ликовних радова обележен Међународни дан планина

Град Нови Пазар, Одељење за заштиту животне средине и Центар за децу и младе “Дуга” наградили су најквалитетније радове пристигле на ликовни конкурс “Планинске реке”, којим се традиционално у Новом Пазару обележава 11. децембар, Међународни дан планина.

На овогодишњи конкурс пристигло је око 320 радова ђака из готово свих новопазарских основних школа, награђена су 43 талентована малишана.

Изложба са награђеним радовима отворена је у фоајеу Културног центра, гдје су и уручене награде награђеним учесницима конкурса.

“Видели смо доста квалитетних радова и посао комисије која је одлучивала о награђенима није уопште био лак. Даривали смо скромне поклоне који ће, надам се, ученицима послужити као мотивација да размишљају о потреби очувања и унапређења животне средине”, рекао је члан Градског већа Града Новог Пазара Есад Фазлић.

Директорка Центра за децу и младе “Дуга”, Фатима Дуровић истакла је да је ово само једна од бројних активности које “Дуга” спроводи у циљу унапређења еколошке свести деце школског узраста.

„Награде су додељене у свим категоријама за основце. Даровали смо ђацима књиге, које у школском узрасту имају и посебну симболику. У односу на досадашње изложбе, могу рећи да је вечерашња по броју учесника најуспешнија“.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops