A- A A+

И ове године град бирао најлепшу башту Новог Пазара

Конкурс за избор најлепше баште на територији града Новог Пазара завршен је проглашењем победника а према одлуци петочлане комисије најлепша башта у граду у власништву је Мирсаде Зећировић. Друга награда припала је Исмету Петлачи а трећа Реџу Хасановићу. Власница најлепше баште награђена је новчано, са 30 000 динара, 20 000 добио је другопласирани, а 10 000 динара трећепласирани на конкурсу за најлепше двориште односно башту.

Комисија је саопштила да је на конкурс за избор најлепше баште у 2018. пристигло четрнаест пријава а да избор није био ни мало лак, као и да су пресудили следећи критеријуми: старост баште, број и врсте садница, уредност баште, распоред и општи утисак.

Да би одабрали најлепшу башту, чланови комисије су на основу пристиглих пријава обишли и фотографисали све баште и дворишта пријављена након што је објављен јавни позив.

Избор најлепше баште – дворишта на територији града полако постаје традиција. Идеја је настала пре неколико година са циљем да град пружи подршку грађанима који воде рачуна о својим авлијама, али и подстакне грађане да брину о свом окружењу.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA