A- A A+

Школе добиле мрежасте контејнере за рециклажни отпад

У свим основним и средњим школама почела је подела контејнера за рециклажни отпад. На овај начин, ђацима ће се приближити важност рециклирања за очување животне средине. Ова активност је једна у низу планираних у оквиру кампање „Да Пазар заблиста“ коју је покренуо град.

„Желимо да дамо приилку ученицима и грађанима који живе у непосредној близини школа да одлагањем отпада на прави начин повећају количину материјала за рециклажу и да се самим тим смањи  концентрација смећа на површинама где оно не треба да буде“, рекла је Малића Плојовић,  шеф одсека у Одељењу за стамбено комуналне и послове саобраћаја, током поделе у ОШ „Вук Караџић“.

Директор ове школе Зенун Мучић истиче да су ученици навикли да свој радни простор  и двориште школе одржавају чистим и да у ту сврху редовно сакупљају отпад нагомилан у непосредњој близини школског објекта. Највећи еколошки проблем, по речима  директора, представља неодговорност окружења и склоност грађана да у оквиру школе остављају смеће из својих кућа и дворишта.

Мрежасте канте за ђубре намењене су за одлагање пластике и у њима не треба таложити папир, картон и остали комунални отпад,  јер за то школе имају посебне контејнере. Један од циљева еко кампање  је и да деца школског узраста али и она знатно млађа, схвате значај правилног одлагања смећа и чувања околине и да своја сазнања примене у пракси.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA