A- A A+

„Да Пазар заблиста“ потрудили се полазници врића

Еколошка кампања „Да Пазар заблиста“ чији је покретач град Нови Пазар започела је на најлепши могући начин, акцијом чишћења дворишта дечјег вртића „Младост“.

Да свој простор за игру оплемене потрудили су се најмађи суграђани, полазници вртића и њихове учитељице. Раздрагане девојчице и дечаци, адекватно опремљени за ову активност нису крили одушевљење чињеницом да су од Градске управе добили рукавице специјално набављене за ову прилику. Дечја граја, вредне ручице и хитри кораци учинили су да под зрацима јутарњег сунца простор у коме се малишани играју и друже, заиста заблиста. Одушевљени шансом да заједнички „заврше неки посао“ обавили су задатак као одрасли. Упитани да ли знају колико је важан њихов допринос акцији једногласно кажу „да их одушевљава кад могу да буду од користи“.

Подршку малишанима у овој акцији поред учитељица дали су представници Града, који истичу да су најмлађи другари пред одрасле суграђане, брзином и еланом скупљања отпадака, али и обећањем „да ће се потрудити да двориште увек буде чисто“,поставили озбиљан задатак.

Малића Плојевић, шефица одсека у Одељењу за комунално стамбене и послове саобраћаја поздравила је децу окупљену око ове акције, истакавиши да је ангажовање различитих генерација на плану оплемењивања средине и промене еколошке свести веома важно.

„Зато смо покренули кампању под слоганом „Да Пазар заблиста“. Реч је о дугорочном пројекту у који ћемо кроз различите активности ангажовати све који желе да град буде чистије и лепше место за живот“, казала је Плојевићева, нагласивши да ће се активности спроводити на територији читавог града и на многобројним локацијама, управо да би се у остваривање идеје да Пазар заблиста укључио што већи број грађана.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA