A- A A+

Успшно окончана акција чишћења

Са циљем побољшања јавне хигијене и унапређења здравије животне средине, Град Нови Пазар успешно је спровео велику акцију чишћења на бројним локацијама у граду и у приградским насељима. Људи анагажовани на јавним радовима, добровољци, ученици, представници извиђачких друштава и НВО удружили су снаге како би суграђанима обезбедили чистију и здравију средину. Распоређени на четири  локалитета, они су покупили отпатке које су за собом оставили немарни појединци. Учесници су радили са заједничким слоганом: ”Ја нећу стати док град неће заблистати”.

”Није смисао ове акције само довођење ових локација у нормално стање, већ је ово порука свима да воде рачуна о околини и месту у ком живе”, рекла је испред Одјељења за заштиту животне средине, Малића Плојовић.

И из Одреда извиђача Санџак апалују на све образовне институције, вртиће и школе, да више пажње и времена посвете еколошким темама и ширењу свести о потреби заштите животне средине.

Активности чишћења започете су још 30. септембра када су чистили ученици основних и средњих школа. Из Одјељења за заштиту животне средне наглашавју да ће сличне активности бити настављене и у будуће.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA