A- A A+

Пролећно чишћење школских дворишта

Акција пролећног ћишћења града, коју  спроводи Одељење за заштиту животне средине, безбедност и здравље на раду Градске управе Новог Пазара, настављена се и током викенда. Акција је претходних дана била у знаку чишћења школских дворишта.

Учешћем у оваквим акцијама, ученици новопазарских основних и средњих школа  показују да имају развијену еколошку свест. Иако је  био викенд, ученици су се одазвали позиву и дали свој допринос очувању животне средине. Заслуге за добар одзив ђака, у значајној мери припадају и њиховим наставницима.

Професорка у Техничкој школи Изета Ватић казала је  да сваке године њихови ученици учествују у оваквим акцијама, те да их ни овај пут није било тешко анимирати.

Организатори акције пролећног чишћења града из градског Одељења за заштиту животне средине, безбедност и здравље на раду, задовољни су, кажу, до сада оствареним резултатима. Заменица начелника тог одељења, Малића Плојовић истакла је да су неке школе већ обавиле пролећно чишћење поводом еколошких празника и изражава наду да ће се, осим ученика, акцији прикључити и представници невладиног сектора, као и сами грађани.

Акција пролећног чишћења града ће трајати и у наредном периоду.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA