A- A A+

Спортски Нови Пазар ће тек рећи своје

У организацији Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије и уз подршку локалне самоуправе, данас је У Новом Пазару по први пут одржан „Мали сајам спорта“.

Тим поводом гости градоначелника Нихата Бишевца били су министар омладине и спорта и прослављени ватерполиста Вања Удовићић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и први човек Савеза за школски спорт Жељко Танасковић.

Обраћајући се присутнима у дворани Пендик где је сајам одржан, министар Вања Удовичић је рекао:

“Овде сам међу својима. Честитам свом Новом Пазару на врхунским спортским резултатима и да знате, јесте за понос имати четири суперлигаша у колективним спортовима као и сијасет сјајних имена у појединачним спортовима. Нови Пазар има националне, балканске, европске и светске освајаче медаља у разним спортовима и зато смо данас овде да покажемо шта је најквалитетније у Новом Пазару”, рекао је Удовичић, честитавши градоначелнику Нихату Бишевцу што је као приоритет препознао младе и улагање у њихову будућност и развој.

“Сигуран сам да ће када је о спортским резултатима реч, Нови Пазар и у будућности бити пионир у многим стварима и да ће постављати спортске стандарде”, закључио је Удовичић.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек казао је да држава и град чине све да како би новопазарски спортисти били део најуспешијихн тимова, освајача медаља.

“Таква стратегија дала је већ озбиљне резултате али сам сигуран да се на оствареним резултатима нећете зауставити”, поручио је Штефанек, који је овим поводом представницима новопазарских школа уручио спортску опрему.

Одбојкашки великан Жељко Танасковић поздравио је присутне испред Савеза за школски спорт, истакавши да је “Мали сајам спорта” само део богатог програма Министарства спорта, који се спроводи у циљу развоја спортског духа међу младима.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац поздравио је све окупљене у граду спорта, истакавши да то што је 2018. најуспешнија година у историји локалног спорта није случајно, јер су “резултати улагања у спортску инфраструктуру и спорт уопште дала резултате. Градоначелник Бишевац  је подсетио да је град за све што је за добробит спорта до сад реализовано имао пријатељску подршку Министарства за спорт и омладину, Спортским савезом Србије и свима који време и труд кроз ангажовање у институцијама усмерили у развој спорта.

“Морам рећи да су спортисти резултатима оправдали наше напоре да унапредимо услове за тренинге и такмиченуја. Сигуран сам да ће, када су резултати у питању, тек имати шта да кажу, без обзира да ли су у питању колективни или индивидуални спортови”, поручио је градоначелник, чиме је “Мали сајам спорта” и званично отворен.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA