A- A A+

Ђацима уручена опрема за развој школског спорта

У циљу развоја школског спорта, Основну школу „Стефан Немања“ у Новом Пазару посетила је делегација предвођена министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, председником Спортског савеза Србије Давором Штефанеком и  председником Савеза за школски спорт Жељком Танасковићем.

Овом приликом школи су уручени реквизити за обављање наставе физичког васпитања и бављење спортским, ваннаставним активностима.

Градоначелник Нихат Бишевац истакао је да донација спортске опреме у циљу опремања школа треба да подстакне развој школског спорта.

„Ова је акција у складу са опредељењем града да развија школски спорт, који је једнако важан као и професионално бављење спортским активностима. У том циљу,  посебну пажњу посветили смо  уређењу спортских терена и дворана, за шта из буџета издвајамо значајна средства“, поручио је градоначелник Бишевац.

Школа је добила пакет реквизита који пружају оптималну могућност за извођење наставе физичког васпитања, о чему је  говорио председник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић. 

„Велика је ствар да децу од малих ногу научимо да спорт постане део њиховог свакодневног живота, у циљу очувања здравља и правилног физичког развоја“, рекао је Танасковић, истакавши посебно задовољство што „у граду разумеју потребу за развој спорта и једнако доприносе реализацији те идеје као и Минстарство“.

Предсеник Спортског савеза Србије Давор Штефанек нагласио је важност развоја школског спорта у погледу стварања генерација професионалних спортиста.

„Има Нови Пазар довољно потенцијала, а сјајно је што град несебично улаже у  своју децу. Надам се најискреније да ћете на наредним олимпијским играма имати представнике и из Новог Пазара, и зашто да не, освојити медаљу“, поручио је Штефанек. О важности Новог Пазара на спортској мапи Србије и Балкана говорио је  министар омладине и спорта Вања Удовичић.

„Оваква инфраструктура основ је за постизање резултата и честитам вам на способности да то препознате. О Новом Пазару спортска Србија говори с поштовањем, посебно респектујући изузетне резултате које постижете. Сјајно је и то што радите и на стварању смештајних капацитета и што вам ускоро, за организацију. великих такмичења неће требагти подршка  локалних општина“, поручио је Удовичић.

Основној школи  „Стефан Немнања“ су  у оквиру акције да до краја ове године петнаест одсто фискултрурних сала добије опрему , уручени нови кошеви, голови, мреже и по десет лопти за колективне споертове – фудбал, одбојку, кошарку и рукомет.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA