A- A A+

Нови Пазар домаћин „Малог сајма спорта“

Нови Пазар биће домаћин републичке манифестације „Мали  сајам спорта“, која ће се одржати 26. септембра ове године, најавио је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, током посете граду. Та манифестација одржава се у још пет општина и градова.

„Сматрамо да смо изабрали шест градова где се на прави начин могу промовисати спорт  и здрав живот, управо кроз организацију „Малог сајма спорта. Нови Пазар је центар региона што је разлог више да буде  један од суорганизатора манифестације“, рекао је генерални секретар Спортског савеза Србије. 

О популаризацији спорта и стварању још бољих услова за спортисте, говорио је градоначелник Нихат Бишевац. 

„Ова је година заиста најуспешнија у историји новопазарског спорта, па је организација манифестације потврда свега тога. Сајам има за циљ да популаризује спорт, а сва наша улагања у спортску инфраструктуру, очигледно дају резултате“, рекао је градоначелник Нихат Бишевац, истакавши значај  подршке коју  Министарство спорта и Спортски савез Србије пружају граду у погледу едукације спортског кадра неопходног у стварању нових генерација успешних спортиста.

Директор Спортско – сајамске  установе „Пендик“ Енес Пљакић подсетио је да градски клубови континуирано бележе успехе, чему је, према речима Пљакића, допринео развој инфраструктуре.

„Чињеница је да смо по квалитету и разноврсности спортске инфраструктуре пети на нивоу Србије. Очекујемо даљу помоћ Спортског савеза када је реч о едукацији стручног кадра а све у циљу да младим људима створимо услове за још веће успехе“, закључио је Пљакић.  

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA