A- A A+

Нови Пазар постаје центар кошарке

Кошаркашки репрезентативац Србије за узраст до 18 година Алтин Исламовић рекао је да је одушевљен тријумфом те селекције на шампионату Европе у Летонији.

“Сјајан је осећај кад схватиш да си међу најбољима. Прија ми пажња коју добијам након Европског првенства, а сада ћу се усресредити на своју прву сениорску сезону”, поручио је Исламовић.

Исламовић, дете новопазарске чаршије, био је овим поводом гост градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца.

„Ова 2018. је историјска година када је реч о успеху новопазарских спортиста. Можемо бити поносни на допринос Алтина исламовића успеху који је јуниорска кошаркашка репрезентација Србије остварила у Летонији. Гледали смо његове изузетне партије а људи сигурно знају да је он приви кошаркашки репрезентативац из нашег краја који је освајач најсјајнијег европског одличја“, рекао је градоначелник Бишевац, подсетивши да град уласком у кошаркашку лигу Србије постаје центар овог спорта.  

лсламовић је на првенству Старог континента у Летонији просечно бележио 3,7 поена, 1,6 скокова и 1,1 асистенцију за 14,6 минута на паркету, а његове тројке у финишу регуларног дела утакмице биле су кључне за победу Србије над Црном Гором у групној фази такмичења.

Кошаркашку каријеру млади бек почео је у свом родном граду а тренутно брани боје КК “Мега Бемакс”.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA