A- A A+

Шампионска титула Гурдијељца наставак боксерске традиције Новог Пазара

Шериф Гурдијељац освајач је ИБФ титуле интернационалног првака света у суперперо категорији. У његову част организован је пријем чији је домаћин градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац. Гурдијељац је до титуле шампиона дошао пошто је после 12 рунди савладао немачког борца Атилу Кајабашија у борби одржаној током викенда у Новом Пазару. О највећем успеху у каријери, Гурдијељац је рекао:

“Исплатио се вишемесечни изузетно напоран рад. Противник је био изузетан. Задовољство овим успехом је наравно огромно. Што се мене тиче, ово је био меч каријере а о даљим плановима још увек не могу да говорим”.

Градоначелник Нихат Бишевац истакао је да не треба заборавити како су улагања и напори до успеха попут овог који је постигао Шериф Гурдијељац огромни, а да се уз много рада у врхунском спорту опстаје када је жеља за постизањем резултата јача од свега осталог. Заслуге на том путу у овом случају иду и према менажеру Алмину Кучу.

“Много је заиста потребно за овакав резултат, а љубитељи спорта, у овом случају бокса, некада тога нису свесни. Шека наставља традицију новопазарског бокса, који је изнедрио многе аматерске али и професионалне прваке”, казао је градоначелник Бишевац, истакавши да је са шампионом Шерифом Гурдијељцем разговарао и о амбицијама спортисте у циљу освајања европског појаса.

“Низ успеха Гурдијељца је почетак једне блиставе каријере, јер ће шампион у рингу тек имати шта да каже. Поред завршне борбе, љубитељи бокса имали су прилику да у уживају и у величанственим мечевима других актера, а наш град је сјајним поводом поново промовисан као домаћин”, закључио је градоначелник Нихат Бишевац.

Шерифу Гурдијељцу је последњи успех пред домаћом публиком десета узастопна победа на профи рингу, до које је стигао једногласном одлуком судија (115:113, 118:110, 115:113).

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA