A- A A+

Велика награда Новог Пазара окупила елиту

Због беспрекорно добро организоване трке прошле године, Нови Пазар је поново био домаћин Брдског шампионата Србије у аутомобилизму, такмичења међународног карактера и оправдао поверење људи из националног савеза.

Возач АСК Гага Авала рејсинг тима Драган Балачикић победник је данашње Велике награде Новог Пазара, која је бодована за Брдски шампионат Србије.

У конкуренцији 23 возача, он је за воланом Хонде сивик славио после три трке на стази нешто дужој од 2.600 метара, испред члана Ауто Ројал клуба Алексе Радојковића (Хонда сивик) и Уроша Бркића (Форд фокус), који наступа за АСУ Галакс.

Балачикић, који је био најбољи и у Класи 6, у трећој вожњи на стази нешто краћој од прошлогодишње поставио је и рекордно време од минут и 27,009 секунди.

Радојковић је тријумфовао у Класи 7, Марио Захировић (Форд фијеста) из тима АСУ Орацал поликарбон доминирао је у Класи 5, док је Дејан Илић (Југо 1,4) био без премца у Класи 4.

Возач АМК Бип Бип Јован Лазаревић (Југо) победио је у Класи 2, а шампион најбројније Класе 1 је Бојан Јовановић (Југо Н) из АСУ Зека ауто спорт, који је и најуспешнији јуниор.

На највишем степенику победничког постоља у конкуренцији клубова нашао се АСК Гага Авала рејсинг тим, који су чинили Дејан Илић, Боривоје Гајић и Драган Балачикић, а Балачикић и Илић из истог колектива освојили су прво место и код екипних спонзора.

Спортски ауто и картинг савеза Србије уручио је специјална признања Ауто мото клубу Нови Пазар и Ауто мото наутичком клубу Санџак оф роуд.

Трећи такмичарски викенд Брдског шампионата Србије одржаће се 28. и 29. јул на Кошутњаку.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA