A- A A+

Кајакашка стаза по светским стандардима у центру града

Уз финансијску подршку Владе Србије, Министарства омладине и спорта и Кајакашког савеза Нови Пазар ће ускоро добити кајакашку стазу по светским стандардима, у дужини од 350 метара. Ова стаза ће бити јединствена због надморске висине на којој ће бити изграђена. Након израде пројектно техничке документације уследиће радови на стази идеалној за такмичење и припреме кајакаша.

Према речима градског урбанисте Елвира Хамидовића, инвестиција ће омогућити организовање међународних и домаћих такмичења у све популарнијем кајаку. „Комплетан простор у непосредној близини хотела „Врбак“, где ће стаза бити изграђена, добиће потпуно нови изглед, што ствара модернију слику Новог Пазара“, рекао је Хамидовић.

Председник Кајакашког савеза Србије Мирко Нишавић боравио је овим поводом у Новом Пазару.

„Обишли смо локацију и одушевљен сам сазнањем да постоји могућност да ваш град добије кајакашку стазу коју је могуће користити и ноћу, а којом се, с обзиром да постоји тек неколико таквих на Балкану и у Европи, можете поносити“, поручио је Нишавић. Он је истакао да је улагање у кајакашку стазу „вишенаменска инвестиција у спорт, екологију и здрав начин живота.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA