A- A A+

Проглашени спортисти 2017. Жупљанину специјално признање за допринос промоцији

У оквиру проглашења најбољих спортиста и спортских радника за 2017. годину, Сенад Жупљанин, запослен у Одељењу за информисање Градске управе градаНовог Пазара проглашен добио је специјално признање за несебичан рад и велики допринос  промоцији новопазарског спорта. Одбојкаш Ирфан Хамзагић и атлетичарка Амела Терзић проглашени су за најбољег спортисту и спортисткињу Новог Пазара у 2017. години, по избору градског Спортског савеза.

У препуној Концертној дворани културног центра, Хамзагић је то признање добио други пут узастопно, док је Терзић освојила седми трофеј за последњих девет година.

Одбојкашки клуб Нови Пазар био је без премца у категорији спортских екипа, атлетски стручњак Рифат Зилкић издвојио се међу тренерима, а најбољи спортски радник је спортски директор Клуба малог фудбала Нови Пазар Исмаил Дупљак.

Прослављеном бициклисти и некадашњем репрезентативцу СФРЈ Хазбији Хукићу припала је награда за животно дело “Абдулах Дуце Гегић”.

Признање због добрих резултата добио је Рукометни клуб Нови Пазар, затим одбојкашки колектив за трофеје у Купу Србије и Суперкупу, атлетски клуб поводом одличне организације Првенства Балкана, боксер Шериф Гурдијељац и светска првакиња у кик-боксу Саида Буквић.

Награђени су и Балканска атлетска федерација и директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић.

Као јесењи прваци у својим лигама лауреати су одбојкашки и рукометни клуб, омладинци Фудбалског клуба Нови Пазар и кадети Фудбалског клуба Ас, док су због пласмана у виши ранг награђени Кошаркашки клуб Нови Пазар и Женски одбојкашки клуб Нови Пазар.

Добитници разних признања били су и млади тенисери Хамад Међедовић и Фатма Идризовић, градски Савез за школски спорт, директор Спортско-сајамске установе Пендик Енес Пљакић, одбојкашки радник Фуад Салиховић и педагог физичке културе Един Салиховић. Спортским надама године проглашено је 124 младих спортиста.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA