A- A A+

Новопазарску боксерску школу вратити на трон

Бокс ће се вратити на позицију која му припада, а  око тога су сагласни и у Новом Пазару и у Боксерском савезу Србије, чији је председник Ненад Боровчанин, некада велико име у овом спорту посетио наш град. Боровчанин који је на позив градоначелника Нихата Бишевца дошао како би разговарали о перспективама у овом спорту, казао је и да је Бишевац један од ретких челника на локалном нивоу које не треба молити да ствари мења на боље.

"Један од наших примарних задатака када је о овмо терену реч јесте да ујединимо новопазарски бокс, са акцентом на едукацију и подмладјивање кадра. Треба омасовити боксерски спорт како бисмо из те школе, баш као некада, имали велика имена", казао је Боровчанин након састанка, истичући да ће, ако све буде текло по плану један боксерски клуб из Новог Пазара у другој половини 2018. бити учесник Боксерске лиге Србије, коју Савез покреће.

"За озбиљне резултате на медјународном нивоу предстоји нам изузетан рад, припрема деце, учење основних ствари а онда природном селекцијом, спремношћу и залагањем стварање  репрезентативна имена", закључио је поредседник БСС.

За разлику од неких других боксерских центара где је овај спорт "угашен", Нови Пазар се труди да боксерску традицију очува . По речима  градоначелника Нихата Бишевца, који је у својој спортској каријери  остарио завидне боксерсике резултате, овај спорт заслужено  мора бити боље позициониран.

"Као спортски радници срећни смо због доласка Боровчанина, некадашњег шампиона на чело Савеза. Политика и планови у погледу развоја спорта у Новом Пазару подударни су са  плановима на републичком нивоу, нарочито када је о боксу реч", рекао је први човек Новог Пазара, подсетивши да је новопазарска боксерска школа током минулих деценија  изнедрила много великих имена ринга, не само на нивоу државе већ и у медјународним круговима.

"У плану имамо улагање у инфраструктуру боксерског спорта, изградњу сале са рингом како би смо обезбедили младим генерацијама нормалне услове за обављање тренинга. Ово је основа за озбиљан рад, а уз школовање кадра резултати неће изостати", закључио је градоначелник Бишевац који је рекао да новопазарска публика спада у ред познавалаца бокса и да ће зато настојање да овај спорт оживи наићи на добар одзив.  

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops