A- A A+

Саида Буквић потврдила да је светска класа у лоу кику

Репрезентативка Србије у кик-боксу Саида Буквић одбранила је  на шампионату у Будимпешти титулу првака света.

Она  је до златне медаље у лоу кику у категорији до 52 килограма дошла победом у финалу над Илхам Буракади из Марока 3:0.

Овим поводом Саиду Буквић и чланове њеног тима угостио је градоначелник Нихат Бишевац. Шампионка је на пријему истакла да је свака титула коју освоји посвећена њеном граду и суграђанима.

“Није било једностано, јер су се противнице у односу на пре две године потпуно измењале. Даћу све од себе да за Новопазарце освојим злато и на сваком наредном такмичењу”, рекла је Буквићева пред новинарима.

Градоначелник Нихат Бишевац желео је да подсети како је у спорту одбрана титуле увек тежи задатак од стремљења ка врху и освајања титуле.

“Потврда  квалитета и доминације захтева континуитет и након сазнања да сте најбољи. Зато је теже. Саидин велики успех није се догодио случајно, потврдила је да је светска класа. Велики је ово резултат за Саиду, целу нашу земљу али пре свега за Нови Пазар, нарочито ако имамо у виду услове у којима је форма за медаљу настајала”, рекао је први човек Новог Пазара Нихат Бишевац,  истичући да локана самоуправа неће одустати од  корака које предузима да би свим врхунским спортистима  у граду и региону обезбедила најбоље услове за тренинге и постизање резултата на највећим такмичењима.

Саида Буквић је пре две године била најбоља на Светском првенству у Београду као и прошле на европском шампионату у Марибору.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA