A- A A+

“Сто терена за једну игру” на Рекреационом центру у знаку Мирсада Јаховића

Мирсад Јаховић, легенда Евролиге и поносни Новопазарац свечано је отворио  терен који је компанија MOZZART реновирала у оквиру друштвено одговорне акције „Сто терена за једну игру”.

Помен овог кошаркашког дива мами осмехе његових суграђана и готово свих љубитеља кошарке. Мирсад Јаховић је био МВП Евролиге, биран је више пута у идеални тим, и четврти је најбољи скакач у историји најјачег клупског такмичења у Европи. Ове године је, уз Дуду Ивковића, Навара, Јасикевичијуса, Папалукаса, проглашен за Легенду Евролиге. Веома садржајну каријеру градио је у највећим клубовима Европе, али и НБА лиге – Ефес Пилсен, Њујорк Никси, Милвоки, ЦСКА Москва, Монтепаски, Фенербахче…Мирсад Јаховић је на отварању терена послао јасну поруку младима.

“Велика је ово част за мене. Преузео сам, у разговору са градоначелником одговорност за овај терен. Пут до спортских звезда је трновит а за успех треба створити услове. Овај терен треба да покрене неке младе људе који воле И играју кошарку”, казао је Јаховић, истакавши да ће пружити подршку кошаркашима Новог Пазара коме предстоји мукотрпан рад али је реч о колективу који има потенцијал.

Акција је покрента на основу да мали терени дај идеје да мали терени дају велике шампионе и управо због тога је  обновљено кошаркашко игралиште у Рекреационом центру у Новом Пазару. Овај терен је познат као место с којег су скаутирани неки од врхунских европских играча, односно као игралиште с дугом кошаркашком историјом. Сада је овај терен опремљен професионалним конструкцијама, зглобним обручевима, клиритним таблама и специјалном подлогом по стандардима ФИБА 3X3 такмичења.

Градоначелник Нихат Бишевац подсетио је да је Мирсад Јаховић легенда новопазарског спорта и светске кошарке, најбољи амбассадор града.

“Постигао је све што је могао  и никада није заборавио свој град. Подржаћемо његову идеју о изградњи још једног кошаркашког терена а подсећам вас  и на наше настојање да унапредимо спортску инфраструктуру, изградимо кошаркашке али и друге спортске терене. Циљ нам је да се што више младих бави спортом И да своје слободно време искористе за усвајање здравих принципа живљења  и здраве личности, што спорт диктира”, рекао је градоначелник Нихат Бишевац.

Промотери акције “Сто терена за једну игру поручили су да је Мирсад Јаховић био инспирација да се Новом Пазару као локалној заједници са потенцијалом пружи оваква подршка.

У оквиру свечаног отварања терена уприличено је и такмичење у шутирању тројки  а  посебност овог такмичења је у томе што је хуманитарног карактера.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA