A- A A+

Подршка успешним спортистима

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је данас да су спортисти Саида Буквић, Шериф Гурдијељац и Есад Дошљак остварили врхунске резултате и да су на последњим такмичењима достојно репрезентовали пазарски спорт.

“Европској и светској титули, Саида је додала и балканску. Шериф је био прва звезда у Ђевђелији, савладао је бившег светског првака из Јужне Америке, а познато је шта они значе у нижим категоријама. Поправио је рејтинг, а следе нови изазови на путу до медитеранске и европске титуле. Дошљак је у Мостару остварио три победе, уз још два пехара”, подсетио је Бишевац.

“Задовољство је имати овакве спортисте, који су најбољи амбасадори нашег града. Као и до сада, у складу са могућностима наставићемо да подржавамо, како аматерски, тако и врхунски спорт у Новом Пазару”, додао је он.

Чланица Клуба борилачких Спортова Нови Пазар Саида Буквић постала је у Бијелом Пољу првакиња Балкана у лоу-кику до 52 килограма.

“Код нас крај године доноси најбитнија такмичења. Драго ми је због злата, пошто ме очекује првенство света, као круна сезоне. Град је увек уз нас, прате се наши резултати, а ми се трудимо да Нови Пазар представимо у најбољем светлу”, рекла је Буквић.

Професионални боксер Шериф Гурдијељац победио је у Ђевђелији Лоренза Пару из Венецуеле, остваривши 14. тријумф у лакој категорији.

“Ривал је четири године био светски шампион у WBA верзији, пет пута је бранио титулу у мува категорији. То ми је највећа победа до сада. Много ми значи подршка градоначелника, који нас је удостојио пријемом”, навео је Гурдијељац.

Новопазарски драг возач Есад Дошљак је на Отвореном првенству Балкана у Мостару уписао три победе, уз по једно друго и треће место.

“Овим пријемом указана ми је велика част, после добрих резултата у Мостару, Осијеку и Београду. Овакав гест даје енергију за наредна такмичења”, истакао је Дошљак.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA