A- A A+

Атлетски митинг у знаку Терзићеве и Амела Туке

Репрезентативка Србије у атлетици Амела Терзић и члан селекције Босне и Херцеговине Амел Тука очекивано су  били најбољи у тркама на 400 метара на митингу за Велику награду Србије у Новом Пазару.

Новопазарка Терзић је у свом првом званичном наступу на 400 метара славила са 56 секунди и 65 стотинки, испред такмичарке чачанске Слободе Катарине Секулић (58,33 секунди) и трећепласиране Милица Јакшић из Новог Београда (59,93).

“Победити пред својом публиком је нешто најлепше. Имала сам јаку трему због старта из стартног блока, који сам јуче вежбала. Имала сам жељу да се опробам на 400 метара и видим колико ту вредим. За крај сезоне, ово је сасвим добро”, рекла је Терзић после трке.

Амел Тука је у мушкој конкуренцији тријумфовао временом од 47 секунди и 21 стотинке, а после њега у циљ су ушли Стјепан Бојанић (49,03 секунди) и Иван Марковић (49,21) из београдског Партизана.

“Драго ми је што сам први пут у Пазару, макар и у финишу сезоне. Ово је моја последња трка ове године, време је за одмор. Резултат је солидан, по лепом времену, уз нешто јачи ветар. Честитам људима који су направили овај стадион и омогућили младима да се баве спортом”, казао је Тука, који је ове године набржи Европљанин на 800 метара са 1:44,62 минута.

Ведран Самац из Сирмијума победио је у бацању копља са 75 метара и 80 центиметара, друга позиција припала је Бранку Пауковићу из Руме (75,48 метара), а трећа босанско-херцеговачком репрезентативцу Дејану Милеуснићу (75,29).

Рашчанин у дресу Чајетине Милош Пендић био је без премца на 3.000 метара , док је Абедин Мујезиновић из Босне и Херцеговине победио је на деоници од 800 метара најбољи у трци на  100 метара  био је Алекса Кијановић из Партизана.

Директор митинга за Велику награду Србије у атлетици Емин Омеровић рекао је раније како   верује у  капацитет да митинг постане традиција и да је то изузетно битно за афирмацију града и спорта.

“Атлетика је базични спорт, а Нови Пазар је град са доста омладине. Те две ствари су веома важне за нас. Овдашњи клуб одавно има такмичаре и врхунске резултате, који су створили услове да недавно добијемо и атлетски стадион. Имамо традиционалну Рамазанску трку, а надам се да смо на почетку стварања нове традиције”, рекао је Омеровић.  На програму је било 10 дисциплина, четири у женској и шест у мушкој конкуренцији, а финале је заказано за 23. септембар у Крушевцу.

На Великој награди Србије у Новом Пазару биће одржане и трке пионирки и пионира на 1.000 метара, где су наступили  и  учесници овогодишњег Европског фестивала младих Европе Амра Терзић и Амел Џаковац.

Фото галерија

 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA