A- A A+

Бишевац: „Град ће увек подржати успешне и предане спортисте“

Најуспешнија представница атлетске репрезентације Србије на минулој Унивезијади у кинеском Тајпеју, Амела Терзић, поделила је своје инпресије поводом последњег успеха са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем и његовим сарадницима. У част Терзићеве, која је на овом такмичењу у трци на 1500 метара освојила златно одличје, и њених колега из тима,  први човек града организовао је пријем. Утисци са такмичења су још увек изузетно јаки.

„Да, утисци су изутени али морам рећи да се најлепше осећам код куће. У то име захваљујем градоначелнику Нихату Бишевцу на позиву, као и на чињеници да сваки наш корак испрати и успех испоштује. Медаљу сам очекивала, али је задатак требало обавити, фокусирати се на нови изазов и само сам о томе размишљала. О конкуренцији није било речи“, казала је Терзићева.

Градоначелник Нихат Бишевац истакао је да је Амела Терзић и овим успехом потврдила да припада атлетској елити света.

„Навикли смо да Амела са свих великих такмичења доноси медаљу. Тако је било и овог пута а морам рећи да је, кад су у питању индивидуални спортови, пазарска атлетика достигла изузетне размере. Од четири медаље у историји Србије освојене на Универзијадама, једна припада нашој суграђанки. Одавно можемо рећи и  да смо центар Балкана када је о атлетици реч. Важно је подсетити да је све ово резултат доброг рада АК Нови Пазар и Атлетског савеза Србије. Не заборавите да ће атлетски стадион који смо изградили у Новом Пазару, уз рад и залагање изнедрити нека нова  имена, успешна попут Елзана Бибића и Амеле Терзић. Ми ћемо као град увек стати иза успеха и подржати остварење циљева наших  спортиста који предано теже резултату“, казао је Бишевац.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops