A- A A+

Максимално попуњени смештајни капацитети током атлетског првенства

Да у оквиру 76. Првенства Балкана у атлетици све добро функционише и гости буду задовољни,  организатор се потрудио и пориликом обезбедјивања смештаја. Координатор за смештај током Реџеп Кораћ рекао је да су хотелски капацитети у Новом Пазару за време тог такмичења били максимално попуњени, похваливши однос власника и менаџера хотела.

“Задатак није био лак, с обзиром на мали број смештајних јединица у Новом Пазару и околним местима. У Пазару је смештено више од 300 учесника, њих 100 било је у Хотелу Мујен Лукс на Копаонику, чији власник човек из нашег града, а око 200 у Конацима. И када нису овакве прилике у питању постоји проблем, пошто су сви хотели пуни”, рекао је Кораћ.

Он је истакао да су власници и менаџери овдашњих хотела максимално изашли у сусрет организаторима, додајући да само са једним није договорена сарадња.

“У истом тренутку овде је боравила екипа серије ‘Немањићи’, па су и они заузели део хотелских капацитета. Без обзира на све, презадовољни смо, пошто је у нашем граду било смештено више гостију него икада раније. Мислим да свако ко размишља о инвестирању, треба да улаже у смештајне јединице у Новом Пазару”, навео је Кораћ.

Хотел Таџ угостио је 40 чланова репрезентације Грчке, а део учесника Првенства Балкана одсео је у Хотелу Рај.

“Надам се да су задовољни, колико и ми били током њиховог боравка код нас. Ово је врло важан догађај за наш град и због тога смо се потрудили да угостимо екипу Грчке на најбољи начин”, рекла је менаџерка Хотела Таџ Јасминка Новчић.

Хотел Мујен Лукс на Копаонику дочекао је селекције Албаније и Македоније, као и део екипе Србије.

“Балканијада је од великог значаја за Нови Пазар, самим тим и за хотелијере. Чувено је наше гостопримство, сви су задовољни и однели су позитивне утиске. У принципу, после напорних такмичења, спортистима су најважнији базен, сауна и ђакузи, да би се опустили. Такође, неки су захтевали исхрану у нашем ‘халал ресторану’. Рекли су да ће опет доћи”, казао је власник Хотела Мујен Лукс Енвер Шукурица.

Дводневним такмичењима присуствовало је и 35 навијача атлетске селекције Бугарске, који су били смештени у Хотелу Палма, а ову прилику искористили су и да упознају културно-историјско наслеђе Новог Пазара.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA