A- A A+

Атлетски испит положен најбољом оценом

Положио је Нови Пазар, у улози домаћина 76. Балканског сениорског првенства за атлетичаре, још један велики испит најбољом оценом!

Више од пет стотина спортиста из шеснаест земаља напустило је атлетски стадион на Хаџету са осмехом на лицу,  изражавајући одушевљење пријемом у санџачкој престоници. Сви су као један поручили да ће се у наш град вратити поново, а такву жељу им је у завршном обраћању упутио и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Крцате  трибине стадиона,  коректна подршка свим такмичарима  и громогласни аплаузи током два дананадметања учинили су ову спортску бајку потпунијом . Када је организација беспрекорна а сваки гост се осећа као домаћин, резултати  остају у другом плану. А Балканијада у Новом Пазару, организована уз подршку Атлетског савеза Србије и пријатеља спорта апсолутна је победа атлетике.

Ипак, не сме да изостане податак да су нас наши Амела Терзић и Асмир Колашинац обрадовали са три одличја а да је Србија изборила укупно 11 медаља.  Амела је била најбоља у трци на 800 , односно 1500 метара, док је  Асмиру у бацању кугле припала бронза. За посетиоце на стадиону, који су сва надметања могли да посматрају бесплатно, та су одличја адекватна награда.

Након завршетка такмичења, учесници, организатори, волонтери и бројни гости упутили су се према центру града где је у летњој башти  код Себиља Културни центар Новог Пазара организовао сјајан концерт Саске Јанковић, као и пригодоно освежење.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA