A- A A+

Отворено 76. Атлетско првенство Балкана: “Нови Пазар је град чуда”

Спектакуларно 76. Сениорско  првенство Балкана у атлетици, чији је домаћин по први пут у својој богатој спортској историји Нови Пазар, отворио је потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.  Велики број званица из иностранства, дипломатски представници и пријатељи Новог Пазара  окупили су се у нашем граду истим поводом.

“Добро дошли у Нови Пазар, град младости и спорта. До пре годину дана овде је  било брдо и бескорисна ливада. Данас на истом месту имамо велелепни објекат,  модеран атлетски стадион. Данас је Нови Пазар место сусрета, град који много пута у историји побеђује неверицу и повезује људе, народе, спортисте. Ако смо оборили све рекорде у идејама,  доследности и градњи, нема разлога да убудуће  овде не буду оборени и спортски рекорди на овом али и сваком наредном првенству. Свим атлетичарима који се такмиче сада  а који ће за двадесетак дана учествовати  на Светском првенству у атлетици  поручујем да ћемо навијати за њих”, истакао је проглашавајући првенство отвореним , министар Љајић. Он је поручио учесницима да у Нови Пазар увек могу да се врате јер град нуди идеалне услове за припреме, не само атлетичара већ свих спортиста.

Дивна слика коју је креирао Нови Пазар ујединивши љубитеље краљице спортова на  Балкану али и шире, остаће у сећању спортистима али не само њима већ и посетиоцима, које је на отварању поздравио  градоначелник Нихат Бишевац.

“Велика је част када сте домаћин највеће спортске манифестације у историји града. Данас и сутра под нашим окриљем своје ателтске вештине демонстрира око 500 спортиста из 16 земаља, и зато смо, с правом ћу рећи центар спортских дешавања. Искористио бих прилику да се захвалим свима који су учествовали у реализацији ове идеје, на челу са Владом Србије и Министарством омладине и спорта. Хвала свима који су помогли да сан о изградњи престижног спортског комплекса постане стварност. Овај ће викенд  бити убележен на посебној страници спортске историје не само нашег града већ целе земље”поручио је градоначелник Бишевац.

Директор Атлетског савеза Србије поздравио је бројну публику речима да је фасциниран  одлучношћу људи у Новом Пазару да зацртани циљ остваре.

“ Спортистима желим да у ова два дана  постигну најбоље резултате а Нови Пазар је, и раније сам рекао, стварно доказ да су чуда могућа. Ово су направили људи који уживају у прилици да створе нешто трајно и незаборавно и своју шансу заиста користе. Честитам им на томе.  Сигуран сам да ћемо одавде сви понети дивне успомене”, истакао је Бранковић.

Да је Нови Пазар спреман и за већа такмичења потврдио је, у име Балканске атлетске федерације њен председник, Добромир Карамаринов.

“Име вашег герада трајно је урезано на мапи светске и европске атлетике, заслугом људи који су одговрно и истрајно обављали своје задатке и потрудили се да данас све изгледа овако спектакуларно”, рекао је Карамаринов.

Најуспешнијим спортистима у различитим дисциплинама првог дана уручена су признања. На трибинама стадиона се и након официјелног отварања тражи место више а  прилику да уживају у атлетској чаролији љубитељи овог спорта имаће и сутра. 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA