A- A A+

Сутра отварање Балканског првенства у атлетици, улаз бесплатан

Од сутра у 16 сати када је отварање 76. Балканског првенства у атлетици па до недеље увече, сви љубитељи краљице спортова могу да посетом стадиону на Хаџету, уживају у различитим дисциплинама. Улаз за гледаоце је бесплатан, а за два дана, поштоваоцима атлетике своје спортске вештине демонстрираће многа звучна имена овог спорта. Најинтересантније дисциплине такмичари ће извести у суботу. Уочи такмичења, чији је Нови Пазар домаћин по први пут, организатори на челу са Атлетским савезом Србије, очекују спортски спектакл. О историјском тренутку за Нови Пазар на конференцији за новинаре говорио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

„Ово је увек град добрих домаћина. Предстојеће првенство је презентација спорта и резултат партнерства са Владом Србије, Министарством омладине и спорта. Бићемо у наредна два дана а сигурно и након тога центар спортске јавности, јер Балканаско атлетско првенство и најава наредних великих догађаја које ћемо органозовати“, казао је Бишевац и позвао суграђане да за викенд буду део атлетске приче. Први човек града истакао је да ће предстојећи догађај сигурно мотиивсати дечаке и девојчице нашег града да се почну бавити спортом.

Председник Балканске атлетске федерације Добромир Карамаринов истакао је да БАФ има у свом годишњем календару много такмичења али да је најважније сениорско такмичење управо првенство Балкана чији је домаћин Нови Пазар.

„Ваш град може са правом рећи да је престоница балканске атлетике“, истакао је Карамаринов.

Пред својом публиком наступиће током викенда и репрезентативка Србије Амела Терзић, које је због Балканијаде направила паузу у пипремама.

У оквиру Балканског шампионата представиће се преко 500 спортиста из 16 земаља. Према речима директора АСС Слободана Бранковића, Нови Пазар ових дана доказује да су чуда могућа.

„Много је воље, жеље и рада уложено. У Пазару је пример да чудо јесте могуће јер сте ви уз подршку Владе и АСС урадили нешто што се граничи са немогућим. Имаћете мултифункционални објекат где млади могу да промовишу здрав живот, а засигурно сте и атлетски центар. Сигиуран сам да ће се многи учесници предстојеће Балканијаде у Нови Пазар вратити врло брзо“, казао је Бранковић.

Он је истакао да је Балканско првенство и атлетски стадион плод напорног рада и да сви који су у овоме учестовали, могу бити поносни.

Атлетски стадион у Новом Пазару јединствен је по квалитету објекат овакве врсте и испуњава стандарде за најелитнија такмичења. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA