A- A A+

Нови Пазар спреман за Балканско атлетско првенство

“Све је спремно за одржавање највећег спортског такмичења у овом тренутку у региону, Балканског атлетског првенства чији ће домаћин бити Нови Пазар” - рекли су на конференцији за медије први човек Новог Пазара Нихат Бишевац и директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић. Они су обишли велелепни спортски објекат и истакли да ће Првенство Балкана у овом граду бити организовано на врхунском нивоу. У понедељак у Нови Пазар стиже и министар омладине и спорта Вања Удовичић како би се уверио да све тече по плану и да ће ово бити најбоље организовано балканско атлетско такмичење .

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац оценио је да је организација Првенства Балкана плод добре сарадње локалне самоуправе са АСС и Министарством спорта, али и награда за резултате који су новопазарски атлетичари постизали на највећим међународним такмичењима.

“Ово је идеална прилика за промоцију Новог Пазара, али и популаризацију атлетике и спорта. Идућег викенда бићемо центар атлетике у овом делу Европе. Ми ћемо покушати да то искористимо на најбољи начин и да се представимо у најлепшем светлу”, поручио је Бишевац.

Он је истакао да су сви смештајни капацитети у новопазарским хотелима попуњени и да ће део учесника због тога бити смештен у хотелима на Копаонику одакле ће им бити обезбеђен превоз за тренинге и такмичења.Осим такмичарског дела, за учеснике овог значајног спортског догађаја биће организоване бројне културно уметничке манифестације, шетње кроз град и упознавање са свим знаменитостима.

Директор Атлетског савеза Србије (АСС) Слободан Бранковић рекао је да су људи у Новом Пзару направило одличан посао у сарадњи са АСС-ом и ресорним министарством јер је прави подухват прихватити организију великог такмичења а да  атлетски стадион још увек није био завршен.

“Стадион је сада завршен, један је од најлепших, на сјајној локацији и на идеалној надморској висини. Верујем да ће овај објекат бити центар окупљања атлетичара региона и да ће се исплатити Новом Пазару и овом региону”, казао је Бранковић.

Бранковић је такође истакао и да овако велике догађаје могу без проблема да организују само велики градови попут Београда и Новог Сада, и да се нада да ће и Нови Пазар показати да то може.

Бранковић је истакао  да ће публика бити у прилици да види многе освајаче медаља на европским и светским такмичењима”. Балканско првенство у Новом Пазару пратиће и утицајни атлетски званичници на челу са председником Балканске атлетске федерације Добромиром Карамариновим и још увек владајућим европским рекордером у скоку у даљ Робертом Емијаном из Јерменије.

Првенство Балкана за сениоре и сениорке одржаће се 15. и 16. јула, а на њему се очекује 637 учесника из 16 земаља.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops