A- A A+

Марко Димитријевић нови тренер кошаркаша Новог Пазара

Кошаркашки клуб Нови Пазар представио је данас новог тренера Марка Димитријевића, који ће на клупи тог члана Прве регионалне лиге Запад наследити Слађана Ивића. “Свестан сам где сам дошао. Прошле године Пазар је био други, па не треба ни истицати које су нам амбиције. Видео сам озбиљност, кренуло се на време и није рађено наопако. Клуб је најпре ангажовао тренера, а екипу ћемо правити заједно. Ово може да буде дугорочна прича, Друга лига је много озбиљније такмичење и пласман у тај ранг овде би повећао интересовање за кошарку”, рекао је новинарима Димитријевић. Овај 39-годишњи стручњак донедавно је водио Младост из Смедеревске Паланке, са којим је био осми у Другој лиги, а почео је у Полету из Ратине, где је у млађим селекцијама тренирао Пазарца Алтина Исламовића. Тренутно је ангажован и у стручном штабу репрезентације Србије до 23 године.

Као играч, наступао је за краљавачке клубове Слогу и Машинац, београдски Партизан, Срем, Игокеу, чешке Пардубице, румунски Газ Метан Медиаш, Фени Индустри из Македоније, Тамиш и Смедерево.

Пре више од две деценије играо је за Нови Пазар у квалификацијама за тадашњу Другу српску лигу, а са јуниорском репрезентацијом Југославије има бронзу са Европског првенства у Француској 1996. године. “Нови Пазар има огроман потенцијал, доста је домаћих кошаркаша који могу да носе екипу, а недостаје нам још пар играча. Већ смо договорили долазак двојице новајлија, на позицијама један и два, односно четири и пет, а тражимо још једног, који би правио разлику. Не бих сада о именима, пошто уговори још нису потписани”, навео је Димитријевић.

“Од оних који су носили дрес Пазара, разговарао сам са Асмиром Нумановићем и Тариком Брунчевићем, расположени су да остану. Са Асмиром сам раније играо заједно у Слоги. Ту је и дугогодишњи капитен Валид Хаџерић. Остале не познајем и не бих говорио о њима док их не видим на тренингу”, додао је он.

Димитријевић је најавио да ће припреме стартовати 14. августа и да ће тим до почетка бити одиграно девет или 10 контролних утакмица.

Председник новопазарског клуба Сенад Коничанин изразио је очекивање да ће екипа изборити пласман у виши ранг.

“Такве су нам амбиције, прошле сезоње недостајао нам је само бод. Треба рећи да и даље постоји могућност да већ овог лета уђемо у Другу лигу, али о том потом”, рекао је Коничанин.

Извор: rtvnp.rs 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops