A- A A+

Сарадња Новог Пазара и Илиџе: “Разменом искуства и партнерством до резултата”

Град Нови Пазар и босанскохерцеговачка општина Илиџа сарадјиваће на различитим нивоима, од привреде, преко културе, образовања и спорта, што је верификовано потписивањем споразума у новопазарском Културном центру. Споразум су у име локалних самоуправа потписали градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и начелник Општине Илиџа Сенаид Мемић.

“Поштујући законске оквире и демократске принципе двеју држава, Нови Пазар и Илиџа ће сарадјујући на институционалном нивоу,сигурно бити мост још чвршћег повезивања Србије и Босне и Херцеговине. Споразум је тек први корак а у времену пред нама реализоваћемо низ заједничких пројеката и потврдити важност овог спразума, јер је могућности за  сарадњу и повезивање људи са овог простора заиста много, нарочито ако се има у виду успех и потенцијали  привредника. Разменићемо искуства и заједно доћи до онога што је на локалном нивоу код сваког од нас најбоље а корисно у партнерству”, казао је овим поводом градоначелник Бишевац, и пожелео гостима да се у граду осећају као у својој општини.

“Потписани документ значи да су од данас сви наши амбасадори и амбасадори Новог Пазара. Потврдили смо да ћемо слушати савете о ономе што знате боље а да ћемо у областима где знамо мало боље, помоћ нудити”, рекао је начелник Општине Илиџа, Сенаид Мемић. Истакваши да је потписивње споразума  обострно признање да је у протеклих 20 година могло бити учињено више на медјусобном повезивању.

“Да наставимо путем напретка, неоходно је да  се сарадњом али и братски, повезујемо и помажемо једни другима. Позивам вас све на заједништво да будемо пример како је могуће сарадјивати са другима и бити најбољи”, закључио је у име гостујуће делегације начелник Општине  Илиџа, Сенаид Мемић.

Потписивању споразума о сарадњи претходила је заједничка седница чланова Градског већа Новог Пазара и Општинског већа Илиџе.

 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA