A- A A+

За 133 лица посао обезбеђен субвенцијама

Реализацијом два програма за запошљавање теже запошљивих категорија незапослених лица Национална служба за запошљавање и Град Нови Пазар обезбедили су посао за 133 незапослене особе. Градоначелник Нихат Бишевац данас је, са својим сарадницима и представницима Филијале Националне службе запошљавања, обишао две фирме које су запослиле највише нових радника.

За 83 новоотворена радна места у Новом Пазару и Тутину, доделом субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, Национална служба за запошљавање уложила је 18 милиона динара. У ову меру активне политике запошљавања укључено је 50 послодаваца. У оквиру Локалног акционог плана запошљавања укључено је још 36 послодаваца, који су обезбедили додатних 50 радних места. Град Нови Пазар и Национална служба за запошљавање партнерски су поделили трошкове субвенција у износу од 10 милиона динара.

„Први пут град Нови Пазар учествује у суфинансирању новог запошљавања теже запошљивих лица, младих до 30 година и старих преко 50 година. Град је заједно са НСЗ уложио 10 милиона динара којима смо помогли 36 послодаваца да запосле 50 лица. То ћемо чинити и убудуће“, рекао је градоначелник Нихат Бишевац.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA