A- A A+

Градска делегација посетила општину Медијана

Делегација Града Новог Пазара, представници Савета за младе и Канцеларије за младе   посетили су градску општину Медијана у Нишу. Циљ посете је унапређење односа између две општине, размена искустава и продубљивање сарадње. Једна од тема био је развој стратегије за младе.

Помоћник градоначелника Новог Пазара Емир Ашћерић позвао је на размену искустава и разговоре не само у области омладинског активизма, већ и на нивоу руководстава локалних самоуправа.

У име општине Медијана госте је поздравио члан Већа Игор Тодоровић, нагласивши значај размене искустава у разним областима. Посебно се интересовао за принцип рада Канцеларије за младе која у Новом Пазару функционише као јавно предузеће.

Састанку су присуствовали и представници мисије ОЕБС-а, који су ове сусрете и организовали. Њихови домаћини представници општине Медијана, координатори Канцеларије за младе Градске општине Медијана и Савет за младе Града Ниша организовали су бројне састанке у циљу ближег упознавања и сагледавања нових могуцности за сарадњу.

Иначе, Градска општина Медијана и Град Нови Пазар већ имају успостављене контакте на нивоу локалних самоуправа, али је жеља да они буду бољи и конкретнији зарад квалитетнијег живота грађана.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA