A- A A+

Посета Ердогана и његове супруге су снажне поруке грађанима Санџака

Да је недавна посета председника Турске Реџепа Таипа Ердогана и првог човека Србије Александра Вучића  Новом Пазару надмашила очекивања домаћина али и целокупне јавности, јасно је ако се има у виду да су државници у граду боравили знатно дуже него што је протоколом било предвиђено.  О томе је у емисији „Живот града“ на ТВ Нови Пазар, говорио градоначелник Нихат Бишевац.

„Резултати  нас тек очекују.  Посета је требало да се оконча око пола четири поподне, а трајала је до седам. Мимо протокола договорена је изградња кошаркашке сале. Из нашег града у свет је отишла најпозитивнија слика коју је могуће послати о једној средини“, казао је први човек Новог Пазара Нихат Бишевац, поносно истичући да је организација у Новом Пазару засенила и пријеме у светским престоницама.

„Говорећи о детаљима и о сали где смо угостили државнике и председнике 6 општина и градова,  представници београдског протокола су нам честитали, истичући да је боље организовано и лепше изгледало ово код нас него пријем у Хајату. Управо је све  презентовано оног дана најбољи индикатор о процесу стварања простора за промоцију позитивног имиџа Новог Пазара“, казао је градоначелник, закључивши да је и председник Турске  одао признање граду  и читавој регији Санџак на улози коју има у повезивању Турске и Србије.

„Ми смо историјски, родбински и емотивно везани за Турску и увек смо настојали дати допринос повезивању две земље , чиме смо временом  постали својеврстан мост   спајања тих земаља, што је боравећи у Новом Пазару потврдио и турски председник Реџеп Таип Ердоган“, закључио је градоначелник Нихат Бишевац.

Боравак  прве даме Турске Емине Ердоган у нашем граду поверен је председници Скупштине града Новог Пазара Ифети Радончић, која је, такође у програму ТВ Нови Пазар казала да „долазак Емине Ердоган по садржини није резултат пуке пратње турског председника“. Реч је, казала је Радончићева, о снажној политичкој поруци али и потврди да гости желе да гости из више углова желе чути поруке домаћина. Прва дама Турске Емине Ердоган је, током боравка у Новом Пазару, званично отворила Гинеколошко акушерско одељење Опште болнице, чију је реконструкцију финансирала управо Турска.

„Реч је о изузетној политичкој поруци, каква је уследила и боравком супруга министара у Влади нашем граду овом приликом. Током гостопримства имали смо прилику да госпођу Ердоган упознамо са жељама и стремљењима  људи овде, као и да представимо очекивања од  сарадње са Републиком Турском“, казала је председница Скупшптине града Ифета Радончић.

Она је прошлонедељну посету званичника  оценила као историјску за Нови Пазар, и изразила уверење да ће посета тек имати одјека. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA