A- A A+

Посета двојице председника и даље главна тема, сутра подела бицикала

Одјеци посете председника Турске Режепа Таипа Ердогана и првог човека Србије Александра Вучића су невероватни. О томе и десетинама хиљада људи на дочеку  је, гостујући у Јутарњем програму Телевизије Нови Пазар говорио помоћник градоначелника Нихад Хасановић.

„Претходни дани су историјски за Србију али и за Нови Пазар. Треба упутити захвалност обојици председника, посебно турском лидеру Реџепу Таипу Ердогану, који је све активности ускладио како би целодневним боравком овде испоштовао грађане нашег града. Сваки градјанин имао је могућност да му придје, поздрави га и са њим поразговара“, рекао је Хасановић, подсетивши да су у Новом Пазару претходног дана у оквиру посете двојице званичника потписана четири протокола  од важности за наш крај.

„Нови Пазар ће добити савремено обданиште на месту садашњег вртића „Младост“, два моста, прилазне саобраћајнице. Мост у центру града биће потпуно реконстрисан и биће изградјен нови, у облику кружног тока. Са та два моста и уредјеним приступним саобраћајницама решићемо проблем саобраћајне гужве. Нарочито нам је драго да су оба председника и у Београду и овде истакла како је Нови Пазар мост пријатељства, не само Србије и Турске већ свих држава у окружењу“, казао је помоћник градоначелниока Хасановић, напомињући да ће пољопривредници овог краја имати користи и од других (од укупно 16) споразума потписаних током Ердоганове посете Србији.

„Користи ће имати пољопривредници пештерске регије, одакле се планира извоз пет хиљада тона јунећег меса, што је на годишњем нивоу сјајна цифра, посебно јер је реч о извозу без царине. У Новом Пазару је одјекнуло и то да ће пет стотина тона смрзнутих мантија годишње, такође без царине бити део извоза“, напоменуо је Хасановић.

Он је у Јутарњем програму ТВ Нови Пазар најавио да је  председник Турске Реџеп Таип Ердоган уз подршку фирме Салцано и председника удружења „Пријатељи Санџака“, новопазарским девојчицама и дечацима  наменио 200 бицикала уз мајцу  ТИКА. Подела ће бити организована у петак.

Помоћник градоначелника Нихад Хасановић захвалио се свима који су у оквиру организационог одбора, протокола двојице председника,  јавних предузећа и установа у Новом Пазару, као и свим градјанима који су допринели да јучерашња посета буде беспрекорна.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA