A- A A+

Министар Ружић: „Ефикасност управе и оптимализација у служби грађана“

Боравећи у Новом Пазару Бранко Ружић, министар за државну управу и локалну самоуправу у Влади Србије састао се са градоначелником Нихатом Бишевцем и његовим најближим сарадницима. О граду који, према речима министра одражава богатство земље и баштини културне вредности , разговором је обухваћемо неколико изузетно значајних тема.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац казао је да је министар упознат са изазовима пред којим се локална самоуправа налази али и могућностима које у погледу решавања тих изазова има.

„Подршка Министарства је јасна. Могућност да град аплицира за средства на неким пројектима  такође постоји, што је све скупа за нас изузетно значајно“,  истакао је градоначелник Бишевац, истакавши да ће оживљавањем сервиса електронске управе сем на транспарентности, службе  локалне управе пуно добити и у погледу ефикасности.

Рационализација, оптимизација кадра и стварање услова да град пројектима добије средства за унапређење конкретних области, према речима министра Бранка Ружића су оно на чему ће у наредном периоду бити заједнички рађено.

„С позиције  министра рећи ћу да смо разговором дошли до високог степена рационализације унутар Градске управе, али и оптимизације у погледу попуњавања дефицита стручног кадра, а све то уз асистенцију Министарства, Владе Србије и надлежне комисије у Влади. На тај начин омогућићемо да све службе и сервиси у служби грађанки и грађана делују пуним капацитетом“, истакао је Ружић.

Реформа из области пореза на имовину на нивоу јединица локалне самоуправе и пројекат евидентирања имовине, у вези са чиме је са  Амбасадом Швајцарске министар Ружић потписао уговор из програма Еxцханге 5, такође су тема састанка од изузетног значаја за град Нови Пазар. Е xцханге 5 је намењен градовима и општинама у Србији, као подршка за ефикасно управљање имовином и подршка у стратешком планирању и програмском буџетирању.

„Нови Пазар  заслужује, не само да аплицира него и да добије средства која ће бити оријентир да се у систему успостави ред. У Влади Републике Србије трудимо се да уз консолидацију јавних финансија и борбом против сиве економије такође успоставимо равнотежу“ , нагласио је министар у Новом Пазару.

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић честитао је 5. октобар, Светски дан учитеља, а овим поводом бруцошима на Учитељском факултету  новопазарског Државног универзитета уручио је индексе.

„То част је велика јер право и статус академског грађанина стичу многи матуранти који су се определили за овај факултет.  Нови Пазар поред привредног и  културног  јесте годинама уназад и универзитетски центар.  Реч је о младим људима којима Влада има обавезу да отвори сва врата како би себе уврстили у све друштвене процесе који се тичу и њих самих и свих осталих грађана наше земље“, закључио је министар. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA