A- A A+

Завршни рачун и допринос легализацији објеката у фокусу скупштинског заседања

Пету редовну седницу Скупштине града Новог Пазара обележило је усвајање завршног рачуна буџета града за 2016. годину, у делу који се односи на редослед пројеката, како би се исти ускладио са редоследом у буџету. 

“Реч је о усменој препоруци Државне ревизорске институције, коју смо уважили и отуда измена завршног рачуна, која се не односи на новчане износе, већ на распоред програмских активности и  доприноси настојању локалне самоуправе да свој посао обавља транспарентно и у интересу грађана”, истакла је након заседања предсдавајућа у локалном парламенту Ифета Радончић.

Грађани који остварују право на социјалну помоћ и чланови њихових најужих породица који тадође ову помоћ користе ослобођени су плаћања еколошких такси, што је верификовано изменом Одлуке о накнади, на данашњој седници Скупштине града.

Савет за младе добио је новог члана из редова СДА Санџака, па ће уместо Дилџане Заимовић, нови члан бити Емир Бихорац.

“Прву седницу после летње паузе обележио је конструктиван рад одоборника. Део тачака који се односио на откуп парцела  тиче се малих сувласничких удела у односу на површину парцеле или на објекте на тим парцелама. Циљ нам је да у складу са надлежношћу, дамо допринос озакоњењу легализације таквих објеката”, рекла је председница локалне Скупштине Ифета Радончић.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA