A- A A+

Нови Пазар и Чачак удружено до предуслова за стране инвеститоре

Нови Пазар и Чачак, градови које из времена бивше југословенске државе повезује предузетнички дух, настојаће да удружено допринесу развоју инфраструктуре овог краја, уз неизоставну подршку Владе Србије и пријатеља из иностранства. На састанку у Новом Пазару, градоначелници Нихат Бишевац и Милун Тодоровић разговарали су о неколико тема међу којима су сем инфраструктурних питања најважнија привредна сарадња и долазак инвеститора, умрежавање установа културе али и повезивање спортских клубова.

„Капитални пројекти о којима смо причали тичу се целе земље, али пре свега наше регије. Првенствено мислим на ауто-пут који је стигао до Чачка а који ће надамо се бити настављен до Пожеге а касније и према Бољарима“, истакао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац. Он је подсетио на важност реализације пројеката цивилног аеродрома у Лађевцима „што би допринело изузетном развоју ове регије у целини“.

Делегације два града заузеће по питању овог пројекта заједнички став а конкретну помоћ, како је речно, очекују сем од Владе Србије и од Републике Турске. Очекује се да ће након сусрета предсеника двеју држава Александра Вучића и Реџепа Таипа Ердогана и доласка турског предсеника у Нови Пазар много тога бити дефинисано. Градоначелник Чачка Милун Тодоровић казао је да традиционално пријатељске одонсе и сарадњу  два града, уз подршку Републике, треба искористити у конкретном правцу и унапредити.

„Коридор 11, о чему је колега Бишевац говорио је једна од важнијих тема за нас. Очукујемо до краја године склапање уговора на деоници Прељина – Пожега и наставак према Бољарима након тога. Следеће године сигурно креће и ауто – пут Прељина – Појате, према Новом Пазару. То је изузетно важно за развој вашег града али и ове регије у целини.

Изградња ауто- пута у целини предуслов је за долазак страних инвеститора у наш крај, а како је након састанка неколико пута речено, до решења проблема лакше је доћи заједничким снагама и дефинисањем општих интереса, у овом случају Новог Пазара и Чачка али и околних градова и општина. Градови ће за конкретне пројекте заједно и аплицирати код медјународних фондова. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA