A- A A+

Одржана четврта седница Скупштине града

Одборници Скупштине града усвојили су завршни рачун буџета за 2016. годину. Укупни приходи на нивоу града за прошлу годину износе 2.323.576.751,72 а расходи 2.368.758.078,30 динара. Суфицит је на крају прошле године износио око 114 милиона динара.

Градска скупштина усвојила је  просторни план Новог Пазара, четири плана генералних регулација, као и План детаљне регулације Старе чаршије са парком којим је предвиђена ревитализација овог дела града, Одборницима је детаљно приказан овај документ, који има за циљ очување културно-историјских објеката у центру Новог Пазара. На презентацији су представљени сви објекти, који су историјски важни за овај град, а који се налазе у Првомајској улици. Истакнуто је да је за сваку интервенцију потребна дозвола Завода за заштиту споменика културе. Како не би радови трајали годинама, али  и да будућим извођачима посао буде олакшан у току је прибављање дозвола за све планиране активности у делу Старе чаршије. Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац је оценио да је овај документ од великог значаја за очување изгледа Старе чаршије као и свих споменика културе у том делу града.

Одборници локалног парламента већином гласова именовали су, на основу одлуке Комисије за избор директора јавних предузећа, Емина Омеровића за директора ЈКП “Градска чистоћа”.

Одлуком локалног парламента Новог Пазара, функцију вршиоца дужности директора музеја Рас, обављаће Фуад Баћићанин, уместо Милене Рајовић. За заменицу секретара Скупштине именована је Селма Плунцевић, а ту функцију је до сада обављао Вахидин Мелајац.

Већином гласова одобрено је ЈКП “Водовод и канализација” да цену воде повећа за пет одсто,  тако ће грађани Новог Пазара од сада кубик воде плаћати нешто преко 55 динара без пореза на додату вредност, правна лица преко 123 динара, школе, болнице и хуманитарне установе око 62, а камењаре, кланице и аутоперионице 176 динара.

Локални парламент усвојио је и измене одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта којим су предвиђене две нове намене објеката (помоћна и помоћна гаражна), а које за циљ имају смањење доприноса који ће морати да плаћају инвеститори приликом изградње.

Гласовима свих одборника прихваћен је и Акциони план за примену Стратегије безбедног Новог Пазара за период од 2016. до 2020. године.

Одлуком локалнг парламента Спортска хала у Улици генерала Живковића, од сада ће се звати Хала Изудин Шушевић.

 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops