A- A A+

Представници Дирекције Турака у иностранству у посети Новом Пазару

Председник Дирекције Турака у иностранству и сродним заједницама Mehmet Köse, састао се данас са градоначелником Новог Пазара, Нихатом Бишевцем и његовим сарадницима, Фаруком Суљевићем и Есмиром Муратовићем. Разговор се односио на успостављање добрих односа и даљу сарадњу са овом Канцеларијом.

Највише пажње посвећено је питању кординирања одласка новопазарских и санџачких свршених средњошколаца на студије у Турску. При сусрету Köse – Бишевац више пута је наглашена важност партнерских односа братских народа у циљу промоције различитости и презентовања универзалних вредности. Гости су желели да направе контакт са великим бројем студената који су школовање завршили у Републици Турској, а истовремено и да развију сарадњу са сродним заједницама у Србији.

Градоначелник Бишевац  изразио је захвалност гостима, истакавши да је Дирекција Турака у иностранству и сродним заједницама  својеврстан вид подршке будућим образованим људима из санџачке регије. На састанку је разговарано о дефицитарним занимањима и које су то потребе нашег града када су основне и постдипломске студије у питању и да је заједнички циљ да се у тој земљи образују најуспешнији ученици .

Гости из Турске нису пропустили прилику да посете и Турски културни центар, за чији се рад посебно интересовали, јер је како је рекао ова организација сјајан покретач идеја и активности које промовишу турску културу, вредности и посебности турског друштва.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops