A- A A+

Канцеларија ОСЦЕ партнерски према Новом Пазару

Шеф Канцеларије ОСЦЕ у Новом Пазару Филип Мекмехон и председница Скупштине града Новог Пазара Ифета Радончић разговарали су  о све активнијем партнерству Мисије и скупштинских тела.

Недавно је ОСЦЕ имао једну видну активност са Саветом за  родну равноправност и на једном од неформалних дружења у оквиру пројекта инсистирано је да оваквог састанка дође“, казала  је Радончићева.

Према њеним речима наставак сарадње Мисије ОСЦЕ и Градске управе огледа се првенствено у транспарентности рада свих органа управе, као и доступности услуга које ГУ пружа у оквиру својих надлежности.

„Тренутно су посебно заинтерсовани за рад скупштинских радних тела.  Интензивно пружају потпору раду Савета за безбедност града, а она се првенствено огледа у припреми важне стратегије. Ускоро очекујемо акциони план безбедности града Новог Пазара који ће настати управо на основу те стратегије. Без оваквих аката не постоји шанса да аплицирамо за било каква средства  код страних донатора, па је помоћ у припреми стратегија у некој области више него драгоцена“, истакла је председница Скупштине Ифета Радончић.

Било је речи и о Савету за екологију и интензивирању активности на овом плану, кроз примену стратегије одрживог развоја.

ОСЦЕ кроз многе пројекте како је истакнуто пружа подршку младима Новог Пазара, а једна од значајнијих тема састанка је  увођење електронске скупштине, што би према речима предсдавајуће парламентом Ифете Радончић,  знатно смањило материјалне трошкове Скупшине.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA