A- A A+

Привредна сарадња са Турском биће још конкретнија

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац угостио је делегацију турских привредника са циљем конкретизације договора о унапредјењу њихове сарадње са овдашњим предузетницима.

Градоначелник Бишевац истакао је овим поводом је да је веома задовољан јер Нови Пазар настављају да посећују успешни људи од којих грађани имају доста користи. Теме овог састанка тицале су се економског развоја овог краја кроз више сегмената, од којих је један и привредна сарадња.

„Разменили смо искуства и разговарали о могућим видовима сарадње између Новог Пазара и привредника из Турске и надамо се да ће у будућности доћи до реализације неких пројеката, а Санџак и наши људи који су у Турској који су угледни привредници су управо мост сарадње између Србије и Турске. Они много доприносе развоју односа два краја и унапређењу сарадње између Србије и Турске“, истако је Бишевац.

Председник Румели Турклер вакуф Кемал Балтепе није крио одушевљење због боравка у нашем граду

„Морам да кажем да смо наишли на једну топлу добродошлицу да смо осетили да смо овде као код своје куће и што нам је посебно драго и ми се тако осећамо. Добра је и атмосфера у општини. Осетили смо једну пријатну и квалитетну атмосферу у раду саме Градске управе, тако да се надам да ће наши пријатељи, ми или неко од колега пријатеља из Турске можда доћи овде и напртавити нека улагања али и да не буде ништа ми ћемо сигурно остати у контакту и ово неће бити и последњи наш долазак у Нови Пазар”, казао је Балтепе.

Председник групе „Пријатељи Санџака“ Салих Хаџифејзовић наглашава да је посебно задовољан састанком са градским званичницима и окупљањем пријатеља на једном месту.

„Већ видимо позитивне ефекте овог нашег доласка и посете. Надамо се да ће то убрзо, одмах након посете господина председника Ердоана Србији да крене у реализација одређених пројека. Очекујемо од два председника да нам обећају да ће се овде улагати у најкраћем периоду. И на крају желим да поселамим све грађане Новог Пазара и да им честитам предстојећи рамазански Бајрам“, додао је Хаџифејзовић.

Председник удружења привредника RUYIAD Цавит Ганић захвалио је градоначелнику  на гостопримству.

“Ми ћемо ускоро да направимо једну узвратну посету ваших привредника Истанбулу где би смо покушали да направимо договор по питању неких будућих улагања и сарадње”, додао је Ганић.

Дан раније ифтару на Пазаришту приредјеном у организацији групе „Пријатељи Санџака“ и „Румели турк вакуф“ односно тамошњег удружења привредника, присуствовало  је око 300 људи. Међу њима представници локалних самоуправа из Санџака, припадници политичког, културног и јавног живота, те успјешни привредници из Санџака и Турске.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA