A- A A+

Са Конфедерацијом синдиката Турске о унапређењу сарадње и подршци развоју града

Представници Конфедерације синдиката Републике Турске, предвођени председником Конфедерације  Махмутом Арсланом посетили су град Нови Пазар, где су се између осталог састали са председницом Скупштине града Ифетом Радончић. Званичном разговору Радончићеве  са делегацијом Турске присуствовали су чланови Градског већа Новог Пазара Мирсад Јусуфовић, Есад Фазлић и Есмир Муратовић, помоћници градоначелника Фарук Суљевић и Емир Ашћерић, као и представници Бошњачког националног вијећа на челу са председником Сулејманом Угљанином. 

Према речима председнице локалног парламента, примарна тема сусрета  је остваривање сарадње са општинама у главном граду Турске, као и  подизање људских права у домену оваквих организација на виши ниво.

“Председник Конфедерације синдиката Махмут Арслан и читава организација имају изузетну сарању са свим општинама у Анкари, са којима планирамо да потпишемо братимљење и учврстимо везе сарадње, како би смо и на овај начин обезбедили подршку развоју Новог Пазара. Чланови Конфедерације синдиката Републике Турске, чији је долазак у Санџак иницирао председник БНВ Сулејман Угљанин, су и неки европски синдикати”, казала је Радончићава.

Сем Новог Пазара, планирано је да делегација обиђе Сјеницу и Тутин.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA