A- A A+

Захваљујући подршци Швајцарске, пројекат „Образовањем до посла“ и код нас

Влада Швајцарске финансираће пројекат дуалног образовања у новопазарским школама. Наш град је једна од пет јединица локалне самоуправе у Србији које су обухваћене програмом „Образовањем до посла “, а у циљу унапређења образовног система. О подршци новопазарским ученицима говорио је током сустрета са градоначелником Нихатом Бишевцем, амбасадор Швајцарске у Београду Пхилиппе Гуеx.

“Желео сам да чујем нешто више о изазовима са којима се град сусреће. Али желим да вам кажем и да ће Швајцарска остати посвећена Санџаку и Новом Пазару када је реч о међународној развојној подршци, као и економској сарадњи”, казао је Пхилиппе Гуеx.

Дуално образовање подразумева стицање практичног знања у компанијама потенцијалних послодаваца. Да су сфере подршке према грађанима од стране пријатеља из Швајцарске различите, подсетио је градоначелник Нихат Бишевац.

“Можемо бити задовољни подршком од стране Швајцарске јер је сарадња са том земљом конкретна. Пројекат укључења нашег школства у систем дуалног образовања само је један од аспеката праћења овог простора и пружања потпоре развоју истог. Наши пријатељи ће финансирати обуке ученика и конкретно стицање искуства на терену, у директном контакту са послодавцима”, казао је Бишевац.

Дуално образовање ће, ако све буде текло по плану, заживети од наредне школске године. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA