A- A A+

Градско веће тражи асистенцију полиције у сузбијању просјачења

На дневном реду седнице Градског већа био је већи број тачака за  боље функционсање града.

“Донета је одлука о завршном рачуну буџета града за 2016.годину. Усвојен је и  Оперативни план за одбрану од поплава на водама  ИИ реда за град Нови Пазар”, каже члан Градског већа  Есмир Муратовић.

Пред већницима се нашао и Нацрт одлуке о доношењу Плана регулације за део центра насељеног места града, који обухвата насеља у зони Ђурђевих ступова и Петрове цркве, као и делове насеља Семењача, Стражиште, Дежевски пут, Постење, Петровића Луг и заштићено подручје Градина.  “ Просторним планом је било предвиђеном да северозападна заобилазница око Новог Пазара пролази од Бањске петље кроз Дежевски пут, па би требале да се руше све куће са леве и са десне стране, јер би ту практично требале да имају четири саобраћајне траке. Ми смо амадманом на овај план изместили то, па ће се касније изменити и план заобилазнице, а људима ћемо омогућити да легализују своје објекте,а они који испуњавају све законске услове да добију грађевинску дозволу”, каже члан Градског већа Мурић.

Већници су разматралил и Нацрт одлуке о некатегорисаним путевима. Дефинисано је да овим путевима уместо ресорног министарства  управља  град, како би могло да издвајају средства  из буџета за њихово одржавање. Мештани су дужни да уклањају коров и редовно чисте одводне канале, како би путеви увек били функционални и корисни за све,  а Град је дужан да их одржава.

Дата је сагласност Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању да изради пројкетну документацију за реализацију Парка науке.“Тај парк ће бити атрактиван и изазов за све наше ученике и студенте. На једном месту ће бити све оно што они у својим школама раде. Ако вреди неки експонат може у том парку да буде изложен да виде и остали грађани”, каже Мурић.

Донет је и закључак да се упути писмо за асистенцију полиције, како би се решио проблем просјачења и злоуптребе малолетника у те сврхе. “Сведоци смо да на пешачким зонама има много просјака, које ми не познајемо и не живе у Новом Пазару. Тај проблем у сарадњи са Центром за социјални рад мора да се реши, зато ћемо послати један захтев за асистенцију полиције да помогне да се овај проблем реши, јер деца су до поноћи на улицама, сада ће то бити у већем обиму, јер  долазе летњи месеци када у наш град долазе бројни туристи, а и странци”, каже Мурић.

Техничким решењем Плана летњих башти у пешачким зонама омогућено је да се закупцима,  издају нови регуларни уговори. Мурић истиче да су власници локала до сада уредно плаћали  закуп и тај простор правилно одржавали.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA