A- A A+

Интензивна сарадња са Министарством за рад и социјалну политику

Град Нови Пазар добио је за ову годину 24 милиона динара  у виду наменског трансфера  Владе Србије и Министарства за рад, запошљавање и социјалну политуку, а за потребе подршке социјалних давања за услуге према градјанима. Тим поводом у граду је боравио Ненад Иванишевић, државни секретар у Министарству, који се састао са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем.

Средства ће бити распоређена на пројекте Центра за социјални рад, Друштва за МНРО и Удружења психолога. Износ трансфера је дуплиран у односу на прошлу годину  и омогућиће ангажовање нових лица на пројектима геронто домаћица, помоћи у кући, пројекту персоналчни асистент и слично.

Град Нови Пазар је друга јединица локалне самоуправе којој је додељен овај пројекат и налази се на врху листе градова и општина по новчаним износима које издваја за социјална давања.

Сарадња града и Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику наставиће се уиу наредном период. Један од  бројних изузетно вредних пројеката Министарства и локалне самоуправе је  изградња зграде Центра за социјални рад у Новом Пазару. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA