A- A A+

Споразум о сарадњи са Гораждем

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и премијер Владе Босанско-подрињског кантона Горажде, Емир Оковић потписали су Споразум о сарадњи. Након састанка у Градској управи представници горажданског кантона са локалним званичницима обишли су Музеј Рас, Културни центар и Бошњачко национално вијеће.

Споразум о сарадњи са Босанско-подрињским кантоном Горажде подразумева јасно дефинисане циљеве о унапређењу сарадње и развоја у више области: привреда, образовање, култура, спорт... Споразум ће – по мишљењу градоначелника Новог Пазара, Нихата Бишевца – додатно унапредити и међудржавну сарадњу између Србије и Босне и Херцеговине.

''Драго ми је што смо потписали овај Споразум. То је још једна потврда политике стварања пријатеља, коју води Град Нови Пазар'', рекао је Бишевац. Он је истако да је кантон Горажде привредно развијен, те да је приоритет подстицање привредне сарадње.

''Живимо у време интензивиране сарадње у свим облицима и начинима организовања, а ово је чин којим покушавамо унапредити сарадњу са Градом Новим Пазаром, са којим имамо блиске везе и изван јавног живота – рекао је премијер Владе Босанско-подрињског кантона Горажде, Емир Оковић. Он је подсетио и на важност инфраструктурног повезиовања, што је, по његовим речима, кључ будуће успешне сарадње. 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA