A- A A+

САД доследне у подршци развоју новопазарске привреде

Град Нови Пазар и Сједињене америчке државе чији је амбасадор у Србији Кајл Скот боравио у званичној посети нашем крају, наставиће раније успостављену добру сарадњу. Амбасадор Скот и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац  разговарали су о свим важнијим темама  са акцентом на економску ситуацију и начин на који би САД могле да помогну нашем граду.

„Знамо да до сада није било страних инвеститора, због инфраструктурних проблема, недостатка аутопута, аеродрома.  Заједнички нам је циљ, а о томе је било речи и са амбасадором Скотом да олакшамо привредницима, кроз конкретну економску и стручну помоћ неопходну за развој њихових делатности“.

Амбасадор САД Кајл Скот истакао је да град има одличну визију развоја и конкретне планове,  чију ће реализацију земља из које он долази подржати.

„Проблеми су економске и социјалне природе. Како је наш програм предвидео подршку у овим областима, можете очекивати помоћ, првенствено у области предузетништва и образовања, као и културе. Овај крај Србије је веома важан део на мапи развоја и имамо у плану заједничке кораке, чак и могуће инвестиције. Ситуација је , признајемо тешка, али ћемо дати све од себе да то променимо“.

Први конкретан облик помоћи према предузетницима Новог Пазара огледаће се  у  приближавању  феномена маркетинга у пословању и подршци у продору на светско тржиште.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA