A- A A+

Нова скупштинска већина на локалном нивоу

Ифета Радончић ( СДА) нова је председница Скупштине града Новог Пазара, уместо Мирсада Ђерлека који ће бити нови заменик председника Скупштине. Уместо Албина Шаботића и Драгане Гаровић, за нове чланове Градског већа именовани  су Есмир Муратовић и Есад Фазлић.

Шеф посланичке групе „За европски Нови Пазар“ Муамер Бачевац је поводом формирања нове скупштинске већине на локалу рекао да је коалиција  са СДА  направљена због бољег живота грађана. Он је истакао да за ову одлуку СДП као највећа странка уз своје раније коалиционе партнере има одобрење грађана, који  желе помирење и  сарадњу релевантних политичких фактора.

Председница Скупштине Ифета Радончић је истакла да ће функцију обављати у складу са интересима свих грађана Новог Пазара.

Одборници градског парламента су  између осталог, расправљали и о ребалансу буџета, који је неопходан због прилива средстава од којих је већи део  наменских средстава из Владе Републике Србије и Министарства за рад  у буџет града, а за потребе  унапређења инфраструктуре. Део средстава град добија од Комесаријата за избеглице. Укупан прилив износи око 168 милиона динара

Одборницима је на последњем заседању представљен и споразум о сарадњи Горажда и Новог Пазара.

Одборницима је презентован и  предлог о оснивању Савета за међунационалне односе. На дневном реду Скупштине нашло се  и именовање директора Центра за социјални рад и Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, а биће расписан и конкурс за избор директора ЈКП "Градска чистоћа".

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA