A- A A+

Шарчевић о новим прописима и амбијенту у просвети

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и град Нови Пазар финансираће изградњу фискултурне сале у Основној школи “Јован Јовановић Змај” и реконструкцију школе у Дежеви. Лијепа вијест саопштена је након састанка министра просвете Младена Шарчевића и градоначелника Нихата Бишевца.

У разговору са директорима предшколских установа, основних и средњих школа Тутина, Сјенице и Новог Пазара министар Шарчевић је истакао да је циљ Миинстарства да се у нову школску годину уђе са новим законским амбијентом. Министар је упознао директоре, између осталог, са радом на реформи наставних планова и програма, растерећењу ученика, новом закону о платама. Директори су министру указали на недостатак школског простора као велики проблем у Новом Пазару, Сјеници и Тутину, да постоје школе које похађа више од 2.000 ученика иако су пројектоване за хиљаду, па раде у три смене, као и да је многим школама потребна реконструкција.

Након састанка са активом директора Шарчевић је присуствовао пробном завршном испиту за ученике осмог разреда  у Основној школи ”Братство”. Малим матурантима је поручио да је само знање пут до дипломе. ”Наш задатак је да створимо услове да се само знањем стичу дипломе, управо то је и циљ свих реформи”, рекао је министар.

О стању у образовним установама и новинама које од јесени очекују школство у Србији министар је разговарао  са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем. Бишевац је, том приликом, рекао да је дуално образовање добар потез јер послодавци имају велики проблем са стручним кадром, прије свега у области поизводње намјештаја и текстилне индустрије.

Шарчевић је са сарадницима посјетио Гимназију и Државни универзитет у Новом Пазару.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA