A- A A+

Ребаланс градског буџета, прилив од Републике 154 милиона динара

Ребаланс буџета за 2017. годину као и усвајање предлога треће измене Плана јавних набавки биле су главне теме седнице Градског већа. Усвојени ребалнас буџета подразумева увећање за 154 милиона динара, настало због прихода пристиглих из Владе републике Србије и Министарства за рад, запошљавање социјална и борачка питања. Највећи део овог прихода биће потрошен у унапређење комуналне инфраструктуре. На основу уговора са Министарством рада, социјална и бирачка питања у буџет се слило 23 милиона динара наменских средстава за услуге социјалне заштите. Влада Ребублике Србије је још у децембру из буџетске резерве издвојила 80 милиона динара и тај новац ће бити употребљен за унапредјење комуналне инфраструктуре.

Обећање новог председника Србије Александра Вучића на отварању атлетског стадиона да ће се наставити са улагањем у овај спортски објекта је испуњено и 50 миона динара је уплаћено, док ће остатак од 30 милиона бити уплаћен до краја године.

На седници Већа усвојен је План јавних набавки који обухвата радове на изградњи ограде на атлетском стадиону и радове на изградњи електро енергетске линије уличне расвете у Бисеровачкој улици и у на потесу Лукаре-Јуковача.

Од осталих одлука треба издовјити споразум о сарадњи измедју босанско-подрињског кантона Горажде и града Новог Пазара, усвајање извештаја комисија за избор пројеката од јавног интереса које реализују удружења грађана из области пољопривреде и културе.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA