A- A A+

Путна инфраструктура и економски развој Санџака су приоритет сарадње са Турском

Република Турска ће наставити да подржава развој Новог Пазара и Санџака, као и да унапређује традиционало добре односе са Србијом, рекао је током прве званичне посете Новом Пазару, нови амбасадор Турске у Београду Танжу Билгић. Билгићев домаћин, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац са својим најближим сарадницима, упознао је новог амбасадора са економском и политичком ситуацијом у нашем граду.

“Мени је част да сам домаћин оваквом састанку и нашим драгим гостима из Републике Турске. Његова екселенција Танжу Билгић је, могу слободно да кажем, човек који ће дати допринос јачању позиције Санџака и Новог Пазара на мапи повезивања Турске и Србије”, рекао је градоначелник Нихат Бишевац, подсетивши јавност да је Турска током ранијих година кроз конкретну подршку инвестицијама у нашем граду у региону, заузела позицију изузетно важног партнера.

О томе да је Нови Пазар мост пријатељства Србије и Турске али и не само ове две земље, говорио је и сам амбасадор Танжу Билгић, нагласивши да град са таквим ресурсима и географским положајем апсолутно заслужује подршку. На конкретно новинарско питање, у чему ће се та подршка огледати, Билгић је рекао да Турска када је реч овом крају, у плану има неколико економски изиузетно важних пројеката:

“Желимо да вам помогнемо око питања путне инфраструктуре и да, улажући све наше напоре почнемо реализацију једног од приоритета за овај крај, а то је аеродром “Морава” у Краљеву. Та прича није заборављена и имали смо неке конкретне састанке, па се надам да ћемо у догледно време моћи и пред вас новинаре са информацијама о томе када и како планирамо да оно што смо зацртали остваримо”, казао је Биглић. Амбасадор Републике Турске у Србији, Танжу Билгић, казао је више пута током састанка да земља и град у којима се он не осећа као странац, заслужуј бољу путну инфраструктуру.

“Пут Нови Пазар – Сјеница и Нови Пазар – Тутин је већ неко време актуелна тема око које смо у непрекидном контакуту са ресорним министарством Србије. Ви заслужујете да се то питање реши, што је на крају и интерес целе земље. Сигуран сам да ћемо неке препреке на путу унапређења инфраструктуре превазићи и будите сигурни да је оно о чему смо овде говорили, важан део нашег будућег деловања. Свесни смо да без добре путне мреже нема економског развоја, а желимо да вам помогнемо да ваша економија иде напред”, закључио је Билгић у Новом Пазару.

Билгић је у друштву првог човека Новог Пазара обишао Турски културни центар “Yunus Emre”.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA